LOLA NEWS, 04.06.2011

Nicolas Prost interview: "Harder werken om te winnen"


Geschreven door Miguel Bosch / Motor Racing Blog

Aankomend weekend doet Nicolas Prost mee aan zijn vierde 24 uur van Le Mans. De Fransman zal wederom met Rebellion Racing een gooi doen naar de winst in de LMP1-klasse, waarin hij het samen met Neel Jani en Jeroen Bleekemolen in hun #12 Rebellion Lola-Toyota B11/65 op zal nemen tegen de grote Peugeots en Audi’s. Vooruitkijkend op de 24 uur van Le Mans geeft Prost zijn technische kijk op het racen in de legendarische langeafstandsrace.

Kan je omschrijven wat je filosofie ten opzichte van autosport is?
Racen is erg competitief en je moet harder werken dan anderen om hen te verslaan, zelfs als het niet altijd hard genoeg is. Ik vind het citaat van Tiger Woods erg mooi: ‘Men kan beter zijn in het spel, maar men kan niet harder werken dan ik.’ Je moet altijd 100-procent geven.

Waar geniet je het meeste van bij Rebellion Racing?
Het Rebellion Racing-project is ambitieus en we zijn duidelijk bezig een belangrijke factor in de LMP1 te worden. Ik ben er al bijna sinds het begin bij en het is erg leuk om te zien hoeveel progressie we in die tijd hebben gemaakt. Daarbij hangt er ook een erg prettige sfeer binnen het team.

Wat is het belangrijkste dat je vorige maand tijdens de test in Le Mans hebt geleerd?
Het was een belangrijke test voor ons, aangezien we nieuwe veringen, een nieuwe aero kit en wijdere voorbanden uitprobeerden. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk data te verzamelen voor Spa en natuurlijk ook Le Mans.

Technisch gezien, wat is het meest indrukwekkende aspect van de Lola LMP-auto?
In vergelijking met andere op benzine rijdende auto’s, denk ik dat we erg veel downforce hebben, waardoor we later kunnen remmen en wat vlugger in de snelle bochten zijn.

Wie is jouw raceheld?
Natuurlijk is mijn vader speciaal voor mij en hij is ook een groot voorbeeld. In recente jaren heb ik ook veel waardering gekregen voor Fernando Alonso en Tom Kristensen.

Hoe pak je de Porsche Curves technisch gezien aan?
Ik probeer altijd zo soepel mogelijk de ‘Porsches’ door te komen en in een lekker ritme te komen. Je moet de eerste bocht met erg veel snelheid ingaan en dat vasthouden tot het uitkomen bij het karting complex.Nicolas Prost Interviews

Nicolas Prost-Infopage

Nicolas Prost Mainpage

prostfan.com

prostfan.com © by Oskar Schuler, Switzerland